Цей рецепт маринованих помідорів я ледве випросила у пані Анни, а вона – найкраща господиня в нашому містечку. 48 годин – і готово! Помідори, приготовані за цим рецептом, з’їдаються в одну мить.
А головне – без стерилізації. Такі помідори дуже легко приготувати і вони зберігаються досить тривалий час. Джерело
Помідори, приготовані за цим рецептом, з’їдаються в одну мить. Продукти використовуються в довільному порядку. Хочете гостріші помідори – додайте в них більше гострого перцю.
Складові
помідори «Чері» – 1,5 кг
кріп
гострий перець
часник – 2 головки
лавровий лист – 2 шт
перець горошком запашний – 10 шт
перець горошком – 15 шт.
Для маринаду
вода – 1 л
сіль – 1 ст. л
цукор – 1,5 ст. л
На 1 літр маринаду вливаємо 4 столові ложки оцту 9%.
Приготування
Беремо велику ємність для приготування помідорів. На дно викладаємо гілочки і парасольки кропу. Часник очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Викладаємо його на кріп. Зверху кладемо лавровий лист і весь перець. Гострий перець нарізаємо шматочками і додаємо до решти продуктів. Помідори «Черрі» промиваємо і проколюємо в декількох місцях зубочисткою. Зверху викладаємо трохи кропу.
У каструлю наливаємо воду. На кількість наших продуктів знадобиться 1,5 літра маринаду. У воду додаємо сіль і цукор. Все добре перемішуємо і ставимо на плиту. Маринад доводимо до кипіння і виливаємо в помідори. Зверху наливаємо оцет. З розрахунку 4 столові ложки на 1 літр маринаду. Так як у нас 1,5 літра маринаду, оцту ми наливаємо 6 столових ложок. Готові помідори накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. А потім ставимо в холодильник маринуватися на 48 годин.
Смачного!