В Італії за цю страву віддають шалені гроші! Рецепт справжньої поркетти. Смачний рулет з мінімуму продуктів
Справжня італійська поркетта … А ви пробували її? Кажуть, що на Апеннінському півострові її вміють готувати тільки професіонали. Але ми просто впевнені в тому, що ви впораєтеся із завданням не гірше італійців. Отже, поркетта – рулет зі свинини. Відповідно до історії, вперше його приготували в центральній Італії. Пізніше рецепт поширився по всій країні. Сьогодні без нього не обійдеться жодне свято чи ярмарок. Джерело
Ароматна, апетитна, з хрусткою скоринкою, різноманітними спеціями і навіть цедрою апельсина – у себе на батьківщині поркетта є головним делікатесом. Якщо її пропонують під час всенародних святкувань, то тільки в булочці – panino con porchetta. Що ж, повторіть рецепт на своїй кухні!
Свиняча лопатка1-1,5 кг
Оливкова олія за смаком
Сіль за смаком
Чорний перець (мелений) за смаком
Шавлія 2 ст. л.
Розмарин2 ст. л.
Апельсинова цедра 3 ст. л.
Часник 6 зуб.
Насіння кропу 2 ст. л.
1. Візьміть свинячу лопатку. Промийте під струменем води. Зробіть один глибокий надріз на відстані в кілька сантиметрів від краю.
2. Розгорніть її по зрізу. Зробіть глибокий надріз паралельно столу.
3. Далі зробіть косі надрізи там, де пласт ще більш товстий. Це потрібно для того, щоб м’ясо краще промаринувалося.
4. Змастіть підготовлене м’ясо оливковою олією. Обов’язково посоліть його.
5. Посипте пласт перцем, насінням кропу, подрібненим розмарином, а також шавлієм. Подрібніть часник. Посипте м’ясо ним і цедрою апельсина.
6. Тепер акуратно згорніть щільний рулет.
7. Посипте сіллю і залишеними спеціями згорнутий рулет.
8. Перев’яжіть його мотузкою і відправте в холодильник. Залиште його там на 3-4 години. Ідеальний варіант – на ніч. При цьому краще помістити його на решітку.
9. Виставте температуру духовки на 230 ° С. Змастіть форму для запікання оливковою олією. Також збризніть олією і саме м’ясо. Надішліть в духовку на 20 хвилин. Після зменшіть температуру в духовій шафі до 120 ° С і запікайте ще 60 хвилин.
10. Накрийте рулет фольгою ще на 10 хвилин. Готово!
Кожен регіон Італії готує поркетту згідно власним рецептом. Будь-яка господиня теж намагається експериментувати, додаючи свої спеції. Все ж, якими б різними не були рецепти, шавлія і розмарин – обов’язкові складові. Ви також можете обернути рулет смужками бекону або сала, а вже після перетягнути кулінарною мотузкою. Це калорійний перекус, не сперечаємося, але іноді ви можете собі його дозволити, чи не так?
Обов’язково розкажіть друзям про рецепт нового рулету!