Завжди купувала їх в магазині, але тепер готую їх вдома. І не потрібно витрачати купу коштів.
Інгредієнти для приготування маринованих шампіньйонів:
Гриби печериці 1 кг
Вода 2 л
Сіль 2 ст.л.
Цукор 6 т.л.
Перець горошок 20 шт
Лавровий лист 10 шт
Приправи (карі, хмелі-сунелі або ін.) 1 ч.л.
Столовий оцет 200 мл
Рецепт приготування маринованих грибів:
1. Промити гриби в холодній воді, якщо потрібно очистити нoжем.
2. Пересипати у велику каструлю і залити двома літрами води.
3. Додати 2 столові ложки солі, 6 столових ложок цукру, перець горошок, лавровий лист і приправи. Ретельно перемішати ложкою.
4. Поставити каструлю на кухонну плиту і довести до кипіння, після того як вода закипить, варити на мінімальній потужності 30 хвилин.
Врахуйте, що після варіння гриби зменшаться в об’ємі і вазі приблизно в два рази, тому, якщо планується частування для великої компанії, то сміливо множте всі інгредієнти в 2 або 3 рази.
5. Коли вода охолоне, додати в каструлю 200 мл столового оцту, ретельно перемішати і залишити в прохолодному місці на 10-12 годин.
6. Через 10-12 годин гриби готові до вживання. Щоб дістати гриби з маринаду рекомендую використовувати для цього перфоровану ложку або шумовку, тому що якщо ви будете зливати воду з каструлі, то приправи осядуть на грибах, що зробить їх смак занадто різким.
Тепер ви знаєте, як замаринувати печериці в домашніх умовах! Успіхів на кухні!
Смачного!